תרומה, לכל אדם?

  • ח' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, תמיד השתדלתי לתת תרומה לכל אדם שפושט את ידו אבל בשנים האחרונות רבו הרמאים, ואנשים מבקשים בלי בושה. עברתי ברחוב לפני שבוע ו3 אנשים ביקשו ממני תרומה. ישנם כאלו שמגדילים לעשות ומבקשים הוראות קבע וסכומים גדולים. וכבר נתתי כסף כמה פעמים לאנשים שביקשו וכנראה קנו עם זה סמים או משהו בסגנון. לכן יש לי מספר שאלות שנגזרות מכך: 1) איך אדע למי לתת? 2) אם כן לתת, אז כמה? 3) מה הדין בזמן האחרון שרבו הרמאים? 4) האם לא עדיף לתרום אך ורק למקום שאני מכיר (ישיבה, משפחה נזקקת וכו')? אני פשוט ממש מתוסכל מזה שיש סיכוי שהכסף שלי הולך למי שלא צריך אותו באמת. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

כל מי שאתה לא מכיר תתרום חצי שקל או שקל ותו לא.

סכומים גדולים יותר תורמים רק למי שיש לו המלצה מרב מוכר עם טלפון לבירור שהוא באמת נזקק.

את רוב כספי הצדקה יש לתרום למקומות המוכרים לך כישיבה ומשפחה נזקקת מוכרת.