מי שביטלה אירוסין, האם חובה לבקש שטר מחילה?

  • ח' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום רב, התארסתי לפני חודשיים וביטלתי. כרגע אני לא בקשר עם הבחור. רציתי לשאול האם חובה לעשות שטר מחילה? הקשר הסתיים בצורה מכובדת ולא היה משהו חריג. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

את צריכה לפייס ולהשיג את מחילת הבחור שביטלת לו אירוסין - גם אם לא עשיתם קניין באירוסין (יעויין נטעי גבריאל שידוכים ותנאים פרק מב סעיף א).

אמנם מעיקר הדין את יכולה להסתפק במחילה בעל פה, אך נהוג בהרבה מקומות לבקש מחילה בכתב, וכדאי שיהיה כתוב בשטר שהחתן מוחל על עלבונו בלב שלם, ומסכים לפוטרך מכל חיוב ושעבוד שבעולם, ושאין לו עלייך שום טענות והקפדות (יעויין שו"ת שרידי אש חלק אבן העזר סימן כו, שו"ת תשובות והנהגות חלק ב' סימן תרכב, ונטעי גבריאל שם הערה ד).

בשורות טובות בקרוב,

הלל מאירס