אמונה

חלומות מפחידים ומבהילים מאוד!

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

זה מספר שנים, בערך מגיל 19, שאני חולמת אחת למספר חודשים חלומם מהסוג הזה. בכל החלומות אני מרגישה ערה לחלוטין, החדר נראה כפי שהיה כשהלכתי לישון. בפעם הראשונה הלכתי לישון עם דלת סגורה ואז היו רעשי צפצוף חזקים ואנשים הביטו בי ישנה מסף הדלת שהיתה פתוחה בחלום. בשני, נרדמתי בסלון ביתי, הרגשתי כאילו נשמתי מרחפת מעליי ואז אמי באה להעיר אותי כי נלחצתי ממשהו אחר בחלום (אמי ניסתה להעיר אותי בחלום ולא במציאות) אך לא הצלחתי להתעורר ולקח זמן עד שכאילו נכנסה נשמתי דרך בית החזה והראש חזרה לגופי.. (זו תחושה שנראתה בחלומי). פעם אחרת ישנתי בחדרי,במדינה זרה בה גרתי לבד, לפתע הגיע אדם לא מוכר שכיסה אותי בשמיכה, נבהלתי ושוב לא הצלחתי להתעורר ונלחצתי מאוד. בפעם האחרונה, הלילה, נרדמתי לפתע שמעתי קולות בבית של אנשים ומישהו (צל) בחדרי דבר אליי, התחושה הייתה כאילו זה היה הה` או שליחו, תחושה מהחלום ולא תרגום שלי, נלחצתי, ניסיתי להתעורר אך שוב זה לקח זמן רב, כשהתעוררתי היה אור בחדר לעומת החושך בחלום. בכל החלומות האלו שקרו במקומות שונים בארץ ובחו"ל, אני נלחצת מאוד משום שאיני מצליחה להתעורר וקוראת קריאת "שמע" ע"מ לשמור עלי מהזרים. כאשר אני מצליחה להתעורר אני מפחדת להרדם בשנית, שמא יחזור חלום זה ושמא לא אצליח להתעורר בפעם הבאה. אנא עזרו לי.

תשובה

שלום וברכה

אין לך לחשוש מכלום, זה תופעה רפואית מוכרת שהמוח מתעורר והגוף עדיין לא מתעורר, וכתוצאה מכך זה לוקח זמן, עד שמצליחי םלהתעורר, והדבר מכונה שיתוק שינה, ואין לך לחשוש כלל.

בברכה - בנימין שמואלי