אמונה

חזרה בתשובה - איך יוצאים לדרך

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב, שמי אייל בן 25 נולדתי למשפחה לא כל כך חזקה בדת שזה אומר: שומרים שבת, כשרות, תפילות בשבת אבל עיקר הבית עסוק המון בחומר כגון פרנסה ושאר הדברים של היום יום שזה בסדר אבל זה לא אמור להיות העיקר! וברצוני להתחזק ולהתקרב לתורה כמה שיותר! ולשפר את מידותיי על מנת לחיות חיים שלווים ונכונים יותר! בעבר התקרבתי מעט ונפלתי כי לא היה מי שידריך אותי ויתמוך בי ויסביר לי כיצד אני שומר על ההתלהבות ועל הרצון הזה להמשיך ולהתחזק ובכלל איפה אני מתחיל? איך? במה? אני יודע שכל אדם צריך שיהיה לו רב שאיתו הוא בונה את עצמו אבל לא הצלחתי למצוא לעצמי ולא שאני מכיר אישית רבנים כי בעברי למדתי בתיכון חילוני כך שממילא לא הכרתי רבנים אישית אשר יכולתי להתחבר אליהם. אני רווק ולפני חודשיים בערך הכרתי בחורה מדהימה וכרגע אנחנו ביחד, שהכירה לי את אתר הידברות ולאחר שעות של צפייה בהרצאות פה החלטתי לרשום לכם שתעזרו לי אז השאלות שלי הן: 1. איך אני מתחיל להיתחזק בדת בדרך הנכונה? במה אני מתחיל? 2. איך אני שומר על ההתלהבות ועל האש הזו של להמשיך לחזור בתשובה תמיד? 3. איך אני בוחר לעצמי רב? מאוד התחברתי לרב יצחק פנגר פשוט לא נראה לי שיש אפשרות להכיר אישית ולהדרכה שוטפת מהרב אם אני טועה אנא אמור לי!

תשובה

שלום וברכה

ברוך הבא ליהדותך, אשריך ואשרי חלקך שזכית יחד עם המונים המונים בני ובנות ישראל להכיר את היהדות, ולצאת לדרך. ובכן, אנו מוכנים להיות לך לרב ולכתובת עבור כל שאלה בעניני יהדות, בין בהלכה, ובין בהקפה ובמחשבה, בשבילך אנחנו כאן [כהשערתך, הרב יצחק פנגר עסוק מאוד בכלל, ולעת עתה תפקידו עכשיו לפי הכוחות שלו להכיר את ערכי היהדות להמונים]. הצעידה לעבר שמירת תורה ומצוות מתבצעת בשלבים ובפסיעות חזקות, אבל לא בבת אחת. בתחילת הדרך, מקבלים שמירת שבת כהלכתה, שלשם כך כמובן שיש צורך לעבור על הלכות שבת בקצרה. טעימה ראשונה ראה בלינק: