שאל את הרב - כללי

נישואים שניים ונרות שבת

  • ז' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, אני גרושה עם ילדה וארוסי גרוש עם ילד. עד עכשיו הדלקתי רק 2 נרות שבת- לי ולביתי. האם כשאנשא בע"ה עליי להדליק 4 נרות?

תשובה

לכבוד השואלת,

מזל טוב, ואנו מבקשים את סליחתך על האיחור בתשובה.

המנהג להדליק ב' נרות כנגד זכור ושמור, ועוד נר אחד לכל ילד.

יוצא שתצטרכי להדליק לפחות שלשה.

על בן ארוסתך, מצד הדין  אין את חייבת להדליק; וראוי להתיעץ עם ארוסתך לראות מה שהוא מעדיף.

אמנם, כדי שלא לגרום אי נעימות או חוסר בשלום בית, מומלץ שתוסיפי עוד נר גם בשביל בן ארוסתך, כדי שברבות השנים אם יתברר לו שאין את מחשיבה אותו לבן כשאר הילדים שבבית, זה יכול לפגוע בו חלילה.

בברכה,

רב נחום