שאל את הרב - כללי

מסכת סוטה

  • ז' אדר א' התשע"ו

שאלה

כבוד הרב, במסכת סוטה דף מ"ז ע"א היה סיפור עם אלישע ונערים מיריחו, תוכל לבאר לי את הסיפור ומה ניתן ללמוד ממנו?

תשובה

לכבוד השואל,

ראיתי שהביא רב יצחק גינזבורג הי"ו שמעשה זה אירע אחרי שפעל אלישע להפוך את המים המרים בעיר למתוקים, ואלו התינוקות היו מקודם אלו שהיו מביאים לאנשי העיר מים מתוקים מרחוק והיו מקבלים תשלום על זה. ועכשיו שנמתקו המים היתה מופנית סכנת נפשות מהם כלפי אלישע, לפי שהוא חיסר עכשיו את פרנסתם, וכמעשה שאירע בתקופה הנוכחית שמישהו פיתח צמיד שאינו עושה פאנטשר והרגו אותו.

ועכ"פ, יסוד מיוסד הוא בכל התורה כולה, שלא שייך עונש אא"כ ניתן במידה כנגד של מידה. הרי שמוכרחים אנו לומר שעשו אותם הילדים משהו שחייב את העונש שקבלו.

בברכה,

רב נחום