שאל את הרב - כללי

סימון שלום ביד

  • ז' אדר א' התשע"ו

שאלה

האם זה בעיה לסמן עם היד 'שלום' ברחוב למישהו שאני עובדת איתו?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

מובא בפרקי אבות (פרק ג- יג) שיש להמנע מקלות ראש בין גברים לנשים, לפי שמביא לידי עבירה.

ובשולחן ערוך יורה דעה (סימן קצה-א) מבואר ברמ"א שנכלל ב"קלות ראש" גם "דברים" [כלומר, מילים/הנהגות הגורמות לקלות ראש וליתר קירוב הדעת].

לכן למעשה יש להבחין לפי המקום ולפי המצב שבו את נמצאת: אם הסימון של "שלום" ביד הוא דבר שגרתי ואין בה שום רמז לקירוב הדעת, מותר;

אבל אם הסימון של "שלום" ביד הוא דבר שכולל בתוכו הרגשה מועטת  של התקשרות והתקרבות הדעת, אז יש כבר להמנע ממנו. ובמקום זה אפשר להסתפק ולענות בנדנוד ראש צנוע עם חיוך נימוסי.

בברכה,

רב נחום