שאל את הרב - כללי

מוזיקת ילדים בשנת האבל וכשרות עם כיור אחד

  • ג' אדר א' התשע"ו

שאלה

כבוש הרב שלום. יש לי שתי שאלות: 1. אני בשנת אבלות אחרי מותו של אבי ז״ל ואני יודעת שאסור לי לשמוע מוזיקה. איך להתנהג עם הילדות שלי (מתחת לגיל 3) כאשר אני מלווה אותן למסיבות ויש מוסיקת ילדים? מותר לי להשאר? 2. איך ניתן לשמור מטבח כשר עם כיור אחד? מספיק לא לשים כלים חלביים ובשירים ביחד בכיור? תודה רבה

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשוובה.

1. מותר להישאר, הואיל ואין כוונתך ליהנות מן המוזיקה. ובאם המוזיקה נותן לך הנאה, תתכווני שלא ליהנות משמיעתו.

2. בנוסף לכך, ראוי במצב כזה שלא לשטוף בשום פעם כלים במים רותחים, רק בפושרים.

גם מן הנכון  לקנות רשת גבוהה ולשים אותה על תחתית הכיור כששוטפים בו כלים - בשרי לבשר וחלבי לחלב - כך שהכלים לא יצטרכו לעמוד על תחתית הכיור עצמו ולא יפלו עליו ויגעו בו  בשעת השטיפה.

בברכה,

רב נחום