שבת

שבת ואור במדרגות

  • א' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב האם אפשר להגיד לפני שנכנסת שבת לאחד מבני הבית שלא שומרים שבת שישאירו לי אור בחדר מדרגות כשאני יוצאת כדי שלא אעלה הביתה בחושך כשאני חוזרת משיעור מאוחר ?

תשובה

שלום וברכה

אסור בהחלט.

כל בני ובנות ישראל חייבים בשמירת שבת וחלילה להכשיל אותם בחילול שבת.

ראוי לשלם כמה פרוטות לוועד הבית שישאירו את אור החשמל כל השבת וכך תצילי יהודים רבים מחילול שבת