שבת

משחקים בשבת- Y

  • א' אדר א' התשע"ו

שאלה

האם לאמא מותר לשחק מונופול בשבת עם הילדים? והאם אפשר משחקי שולחן אחרים שאין בהם "כסף מדומה"?

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

ראיתי תשובה שמביא דעת הרב חיים פנחס שיינברג ז"ל, שמעיקר הדין מותר מונופול בשבת, רק שהוא אינו מתאים לרוח השבת.

לכן לגבי הילדים עדיף שהאמא לא תשחק; ואם היא רואה שאכן זה חשוב מאד בשבילהם ויוסיף להם עונג בשבת ואהבה ליום השבת עצמה, נראה שיש להתיר כשנעשה באופן צנוע בבית [ואין מבוגרים אחרים שיורו היתר על ידי שיראו את זה].

בשאר משחקים, יש להמנע מאותם שדורשים מהמשחקים במשחק בימי חול לרשום את הנקודות שהרויחו. כמו כן אין ראוי לשחק "סקרבל" - שנעשה בקביעת אותיות אחד אצל השני עד שנוצר מזה מילים.

גם יש ליזהר בכל שאר משחקים שלא לבוא לידי בורר בין חתיכות המשחק, בפרט בסופו של המשחק שלא לסדר את החתיכות בחזרה למקומן.

בברכה,

רב נחום