חברה והשקפה

עוד בקשר לנשמת הגויים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה חבל שדברינו לא הובנו. כתבי שלגוי יש רק נפש ולחיה יש נפש המתבטלת ואלם נפשו של הגוי אינה מתבטלת אלא חיה לנצח כדרך כל נפש, ועומדת לתת דין וחשבון על כל מעשיה, ומקבלת שכר נצחי או עונש בהתאם למעשיה בעולם הזה. ההגדרות של נפש ונשמה הינם בהתאם לשורשם בעולם הרוחני שהנפש שורשה בעולם העשייה, והנשמה שורשה בעולם האצילות. אולם ברור שכל אדם ללא הבדל גזע, נברא בצלם אלוקים ואינו בזוי. בהצלחה - בנימין מאולי אז בכל זאת לגוי אין נשמה אלא רק את הנפש שהיא החלק הנמוך.. אני שמעתי בהרצאות של כמה רבנים מהאתר שלכם שגם לגוי יש נשמה ולא רק נפש, איך זה מסתדר?? כי לי לפי התשובה בנתיים נשמע כאילו שהגוי לא שונה הרבה מבהמה שגם לה יש נפש רדודה, וליהודי יש נשמה גבוה או משהו כזה.. אני אישית מרגיש שיש כאן איזו התנשאות כלפי השונה.. ואם זה לא היה כך היית מסביר גם לשירלי השואלת שנפש של אדם גוי לא מתבטלת אלא נשארת לנצח אבל לא עשית כך ולי זה הובן אחרת, אגב אני דיי בטוח שהיא הבינה אותו דבר כמוני..

תשובה

שלום וברכה

ההבדל בשורש הנשמות מבואר בזוהר ובכל ספרי המקובלים, ומי שלא מאמין בדברי התורה כגוי וכדו´ אינו אמור להיפגע.

מי שמאמין בכך והוא גוי ורוצה להצטרף לעמינו יכול לעשות כן, ובתהליך הגיור הוא זוכה להתחבר גם לדרגת הנשמה.

אין הדברים התנאות, אלא זה מחוייבות גדולה מאוד שאנו ורק אנו קיבלנו תרי"ג מצות, ועלינו להיות זהירים מאוד שלא לפגוע בנשמותינו.

שוב אני מצטער מאוד שדבריי לא הובנו כראוי, אולם אני הפרדתי בתשובתי בין הגוי לבהמה והדברים ברורים.

בדרך כלל כאשר מסבירים שגם לגוי יש נשמה אין נכנסים לעניין שורש הנשמות אלא להגדרה כללית של הנשמה - הרוח הנפש.

סליחה אם פגעתי בך - בנימין שמואלי