חברה והשקפה

ספרים חיצונים להתפתחות האישית זה בסדר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב כבוד הרב. שאלתי היא בנוגע לספרים שאני קורא בנוגע להתפתחות אישית. מה עמדת היהדות בנושא זה...אני קורא מגוון ספרים כדי להשתפר בכל מיני תחומים כמו כוח המחשבה- אני קורא את הספר כוחו של התת מודע...שאומר שבתת מודע יש תבונה אינסופית ואפשר ע´י חשיבה חיובית לשפר את החיים. ספרים כמו ´הנזיר שמכר את הפרארי שלו´- בלי קשר לשם הספר,הוא מדבר גם על טכניקות לשיפור...´חשוב והתעשר´...ועוד ספרים כאלה.. יצא לי לראות גם את ספר הסוד, קראתי בו בקצרה אבל לא ממש אהבתי...ולאחר מכן ראיתי את ההרצאה של הרב זמיר כהן על זה... האם כל הספרים שלא קשורים ליהדות אסורים או רק מה שסותר.. כי רוב הספרים שאני קורא מדברים על הרבה נושאים שיש כאן...כמו כוח המחשבה כוח הדיבור...חשיבה חיובית וכו"...ובמיוחד באתר EIP.CO.IL יש גם מאמרים מחזקים בנושא זה שקשורים לתורתו של רבי נחמן מברסלב... תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

כל שיטה שמסייעת בפיתוח האישיות ולא כופרת בשליטת הבורא על כל מעשיו אין בה כל פסול.

בברכה - בנימין שמואלי