חברה והשקפה

אין לגויים נשמה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

השואלת:שלום כבוד הרב, ברצוני לדעת האם יש לגוי נשמה? בנוסף רציתי לדעת האם לחיות יש נשמה? כמו כלב? ואם לא אז האם הנשמות שלהם נמצאות למעלה? עד תחיית המתים? תודה רבה, שירלי! התשובה: שלום וברכה לגוי אין נשמה אלא נפש בלבד. לכל חיות השדה אין נשמה אלא נפש מחייה, ולאחר המוות היא מתבטלת. בברכה - בנימין שמואלי קצת מזעזע לראות רב שמתבטא כך אם לוקחים בחשבון שכתוב שכל אדם נברא בצלם ואם מחשיבים את דעותיהם של גדולי ישראל רבים שאומרים שלגוי יש נשמה ולא רק את הנפש שהיא החלק הנמוך בנשמה.. אני בז לאותו רב מתנשא בעל העין הצרה שמצטרף לעוד שורה של רבנים (לא רבים למזלנו) שטוענים שהגוים הם לא יותר מחיות בגוף אדם בעלות נפש רדודה לעומתם. הם רק גורמים לי לערער באמיתות תורת ישראל, אם זו היא הגישה המקובלת.. אם לגוי יש רק נפש שלאחר המוות היא מתבטלת זה סותר המון המון הסברים וראיות שראיתי כאן באתר שלכם שמראות על כך שיש נשמה גם לגויים.

תשובה

שלום וברכה

מצטער שדברינו לא הובנו.

כתבתי שלגוי יש רק נפש ולחיה יש נפש המתבטלת. אולם נפשו של הגוי אינה מתבטלת אלא חיה לנצח כדרך כל נפש, ועומדת לתת דין וחשבון על כל מעשיה, ומקבלת שכר נצחי או עונש בהתאם למעשיה בעולם הזה.

ההגדרות של נפש ונשמה הינם בהתאם לשורשם בעולם הרוחני שהנפש שורשה בעולם העשייה, והנשמה שורשה בעולם האצילות.

אולם ברור שכל אדם ללא הבדל גזע, נברא בצלם אלוקים ואינו בזוי.

בהצלחה,