נשים

לימוד תורה נשים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מדוע נשים פטורות מלימוד תורה ? אני מבינה שיש בעייה עם זה שהן רגשיות ולא יכולות להיות דיינות וכו" אבל לפי מה שאני יודעת התורה היא ה´תבלין´ ליצר הרע וגם לאישה יש יצר הרע . לכן גם היא אמורה להיות חייבת ללמוד תורה (אולי יש חלקים בגמרא שיכולים להזיק לה אבל יש את כל השאר) חוץ מזה איך היא אמורה לדעת כיצד לקיים מצוות בצורה הטובה ביותר ומה המקור של המצוות אם היא רק תטפל בילדים ובבית (לא שאני מזלזלת בזה ) . ואיך אישה יכולה להעלות במדרגות הרוחניות ללא לימוד תורה ? האם הקב´ה לא רוצה שהן יתקרבו אליו ? רק שיעזרו לגברים בזה ?

תשובה

שלום וברכה

הצניעות לנשים היא התבלין נגד היצר הרע.

האשה רוחנית יותר, ואינה צריכה לתבלין חריף כלימוד התורה והיא מעצם טבעה קרובה יותר אל הבורא יתברך שמו ועל כן נצטוותה בפחות צווים.

הטיפול בילדים כאשר הוא נעשה מתוך השקפה נכונה וידיעה שהאשה מעמידה את החיילים של הבורא מביאה לאשה, אושר רוחני רב, וקרבת ה´.

די רק בזה שבעוד שאשה יהודייה לעולם לא תכול להביא וולדות שאינם יהודיות, מאח רשרחמה קדוש כל כך ואין נשמה גויית יכולה להיכנס לרחם אשה כזאת, הרי זרעו של הגבר יכול להביא חים לגוי, מחמת שאינו קרוב כל כך אל הבורא יתברך.

y>בברכת הצלחה בתפקידך הגדול - בנימין שמואלי