תורה ומדע

האם הנשמה נמצאת במוח?

  • כ"ה שבט התשע"ו

שאלה

לא הבנתי הנשמה נמצאת במוח נכון? והמוח לוקח את כול הרגש ותפקוד, ומעבד אותו ואז מרגישים ולוקח תמונה ומעבד אותה ואז יש לנו צג ככה למדתי בבית ספר במגמת מדעים אז אני קצת לא מבין איפה הנשמה מה איתה.

תשובה

שלום וברכה,

המח הוא מחשב מורכב מאוד עם לוח בקרה. אך מי שולט במחשב הזה? מי שולט בלוח הבקרה?
ישנו מצב שאנשים נכנסים ל"קומה" והופכים לצמח. אדם במצב כזה יכול להיות בעל מח בריא ושלם, רק ש"אין אף אחד בבית". גם המחשב הביתי שלך לא יפתח מסמכים מעצמו כאשר אין אף אחד ששולט בו.

הנשמה היא זו ששולטת במח, כמו נהג ברכב.
מציאותה של הנשמה מתבטאת בבחירות שאנו בוחרים בין טוב לרע. הבחירה החופשית.

גם בנוגע לרגשות - אנו מי שבוחרים עד כמה להרגיש ואם לעצור בעד רגשותינו, כמו גם אם לתת ליצרים שלנו דרור או לשלוט בהם. גם אדם שפוחד מאוד יכול לפעול בגבורה, למרות שמוחו משדר לו פחד. בסופו של דבר המח הוא כלי ביד הנשמה.

ראה מאמר שכתבתי - "האדם מכונה או נשמה?"
ובפרט ראה שם התייחסות לשאלה "האם ייתכן שמקורם של המושגים הללו נובע מן המח?"

לדו-שיח בנושא אמונה וחיים לאחר המוות, חפש בגוגל את החוברת "שיחה גורלית". בהצלחה!

בברכה,
דניאל בלס