זוגיות

האם להרשם אצל שדכניות?

  • כ"ד שבט התשע"ו

שאלה

לכבוד הרב, אני בחורה בת 21.5 בשידוכים כבר 3 שנים. אני מאמינה ויודעת שהכול משמים על אף שלא קל לי כלל להיפגש שוב ושוב...עד עכשיו העצות היו מחברות וכו...כרגע אין כ"כ הצעות. רציתי לשאול האם להירשם אצל שדכן? אני מרגישה שזה מעבר להשתלות.. אבל מצד שני הזמן דופן ומתקדם... שאלתי השנייה: אני בחורה מאד אופטימית ומסתכלת על כולם באור חיובי...נוצר מצב בכל הפגישות שהי לי עד כה שאני לא פוסלת אף אחד כי אני מסתכלת על כולם בצורה ש' אין אדם מושלם' וכו...והבחור מצידו ממשיך עוד 3 4 פגישות אני בנתיים נקשרת... (אני טיפוס שמתחבר מהר ומתקשר עם כולם)... ואז הבחור מוריד... ואני נשברת... איך אפשר למנוע את המצב הזה? אשמח לתשובות, תודה רבה, וישר כוח

תשובה

שלום וברכה

חשוב להירשם אצל שדכניות שיודעות להתאים לכחילה משהו שיכול להתאים. זה ההשתדלות הסבירה בימינו. חבירות אין להם את המבחר הנדרש לזיווג וגם לא יודעות לנסות להתאים אפילו במידת מה.

יש לך מעלה מיוחדת של אופטימיות וראיית הטוב, אולם זה אכן יוצר קושי מסויים בפגישות אירוסין.

אציע ללכת ליועצת מקצועית שתתן לך קצת כלים לבחון האם הבחור מתאים לך. תוכלי ללכת או למחנכת מסוף הסמינר שבוודאי תשמח לסייע לך או ליועצת זוגיות.

בברכה לזיווג הגון במהרה,