תורה ומדע

כוכב לכת חדש

  • ט"ז שבט התשע"ו

שאלה

שלום עליכם ארגון הידברות אני מאוד אוהב את הפוסטים שלכם ותמשיכו ככה. יש לי שאלה ואני אשמח שרבינו הרב זמיר כהן יביא דעה על השאלה הזאת. מצאו כוכב חדש ועשו מי זה כתבות ורעש תיקשורתי גדול אשמח לשמוע על זה מהרב את דעתו בעניין כמובן תודה והמשך יום טוב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה, ותודה על תגובתך.

אף כוכב-לכת חדש עדיין לא נצפה ולא צולם במערכת השמש שלנו, והקהילה המדעית לא מכירה בקיומו של כוכב-לכת תשיעי. נכון להיום מדובר בתיאוריה שהגה אסטרונום בשם מייק בראון מארה"ב, על פי חישובים מסויימים שערך.
מכל מקום, גם אם קיים "פלנטה X", נראה שלא מדובר בכוכב-לכת גדול כי אם בכוכב-לכת ננסי, וייתכן שהוא יאבד את מעמדו ככוכב-לכת כמו פלוטו.

בברכה,
דניאל בלס