תפילה וברכות

קריאת המגרב

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום רב , רציתי לדעת למה מתכוון הבא´ח כשהוא אומר את המושג ´קריאת המגרב´ :למשל בהלכות מנחה: ´שעות אלו של שש ומחצה או תשע ומחצה נקראין שעות זמניות, יען דמשערין אותם לפי ענין היום אם ארוך ואם קצר, דמחלקין היום לי´ב חלקים, וכל מקום ששערו חז´ל בשעות דמשערין בשעות אלו שהם זמניות י´א דמשערין מעמוד השחר עד צאת הכוכבים, וי´א מהנץ החמה עד שקיעתה, וסברה ראשונה עיקר דחישינן חומרא לשער מעמוד השחר עד צאת הכוכבים, וכן המנהג פשוט פה עירנו בגדא´ד יע´א לשער מעמוד השחר עד צאת הכוכבים, כי אצלינו חושבים צאת הכוכבים שליש שעה אחר קריאת המגרב בעיר זו, וכך קבלו לשער בזה מן עט´ר הרה´ג מור זקני רבינו משה חיים זלה´ה:´ מישהו פעם אמר לי שקריאת המגרב זה התפילה של המוסלמים. זה נכון? תודה

תשובה

שלום וברכה

נכון. המגרב היה קורא את המוסלמים לתפילה בערך בשעת השקיעה, ועשרים דקות אחר כך חשבו היהודים [להבדיל] כזמן צאת הכוכבים.

בהצלחה - מנשה ישראל