חברה והשקפה

האם לחסן?, החיסון מחליש מערכת חיסונית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום עלייך כבוד הרב אנו חלוקים קשות בעניין החיסון לתינוקות , אנו קוראים לא מעט מאמרים וספרים של רופאים אשר חולקים קשות על מתן חיסונים לתינוקות וטוענים * החיסון מחליש מערכת חיסונית * יכול לפגוע ישירות פגיעה בלתי הפיכה * ואף גורם למחלות קשות יותר בעתיד היום כל תינוק מקבל בשנה הראשונה לחייו 25 חיסונים : * למיטב ידיעתי אין כשרות והם מופקים מחלקים של חיות מתות * ישנה עלייה חדה במחלות של ילדים {הפרעות קשב ,לוקמיה ,אוטיזם ועוד"} * החיסון מורכב מהמחלה עצמה * בחיסון ישנם חומרים משמרים שעל חלקם כתוב בספר הרפואה שלא ניתן לתת חומרים אלו לאדם {כספית אלמוניום ועוד" ועוד"} ונמצאו כמסרטנים לציין שהרפואה והתקשורת מתעלמים מהדעות הנ´ל ואף מסתירים אותם !!! האם אנו שומרים על נפשות ילדינו בכך שאנו מחסנים? האם יש מישהו שיכול להסביר מבחינה הלכתית מה עושים? אם בגלל שהרוב מחסן הוא הצודק? האם זה נכון שהמגזר החרדי לא מחסן? אם כן מדוע? תודה על העזרה שהשם ישמור אותך ואת כל עם ישראל

תשובה

שלום וברכה

על כל אחד לנהוג כפי דעת רוה הרופאים בתקופתינו.

לפי דעת רוב הרופאים החיסונים מצילים חיים, ולכן חובה לחסן, כאשר יוכח אכן הנזק אם ישנו כתוצאה מהחיסונים, כמבון שהדבר ישתנה, ןהןראות משרד הבריאות ישתנו, אולם לעת הזאת כאשר תועלת החיסונים ברורה, מול הנזקים שאינם ברורים, בוודאי חובה על כל אחד ואחד לחסן את ילדיו.

אין לנו לחשוש שכל הרופאים מעלימים מידע, ורוצים להזיק לילדינו!

המגזר החרדי רובו ככולו מחסן את ילדיו, וכן מורים כל גדולי הפוסקים.

אולם ישנם חוגים שוליים, שאינם רוצים לחסן את עצמם מטעמים משונים, ואין רוח חכמים נוחה מהם.

בברכה - בנימין שמואלי