זוגיות

זוגיות,שלום בית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב! שמי אמיר בן 37 נשוי כ- 10 שנים עם ילד. השאלה שלי אני התחזקתי באמונה ובטחון בקדוש ברוך הוא מזה 5 שנים. הבעיה היא שאישתי לא מוכנה ללכת בדרכי, לציין כי שהתחתנו הייתי חילוני לגמרי,אני באמת משתדל תמיד להקל עליה ולא לכפות עליה את הדת,הבעיה שהיא עושה כל הזמן בכוונה למשל: אני אומר לה בואי נצא ביום חמישי בערב או במוצ´ש לבלות היא טוענת שהיא עייפה ורוצה לצאת רק ביום שישי בערב, אני מנסה תמיד לרצות אותה אבל היא לא מוכנה להקשיב לי ועושה הכל נגד, היא גם לא מוכנה לדבר עם רב בנושא הזה אלא כל הזמן אומרת לי תחזור למי שהיית שהכרתי אותך. מה עושים כבוד הרב?

תשובה

שלום וברכה

בדרך כלל, כמו בהרבה מקרים שהייתי עד להן, אחרי שהבעל שכנע את האשה להגיע יחדיו לסוף שבוע זוגי של ערכים או צוהר, הקרח נשבר, והאמונה ושמירת הערכים החלו להיות אורח החיים של הבית כולו.

כמו כן, בדרך כלל, לא מצליחים לשנות גישה על ידי חיכוכים וויכוחים, רק על ידי שיפור הזוגיות היא תראה שיש ליהדות האותנטית פנים יפות, וכשהיא תיווכח ששמירת מצוות עשתה אותך לאדם יותר טוב, היא תרצה להיות חלק מזה.

>בהצלחה - מנשה ישראל