שבת

שאלה<>

  • י"ב שבט התשע"ו

שאלה

בוקר טוב כבוד הרב, ברצוני לשאול כמה שאלות בבקשה, אני בת 29 ולא נשואה האם אני חייבת במצוות הפרשת חלה?? פשוט אין לי שימוש בתנור ובגלל זה אין לי תנור בבית . מצד שני האם בקידוש שבת מספיק שאני מדליקה נרות, ומברכת על ענבים תירוש(לא יין?) האם מחוייבת בקידוש על שתי חלות לשבת המלכה? (אני ביומיום לא אוכלת לחם בכלל, אולי פעם לחודש אם בכלל. מטעמי בריאות) במידה וכן אני חייבת לקדש על חלות, האם מספיק שאוכל ביס והשאר אשים לציפורים(כי אני גרה לבד ועושה קידוש לבדי אז אין מי שיאוכל את הלחם :) ) תודה מראש ושבת שלום ומבורכת 3>

תשובה

שלום וברכה

1. אין חובה להפריש חלה כאשר לא אופים.

2. מספיק להדליק נרות ולעשות קידוש על מיץ ענבים ולאחר מכן לברך על שני לחמניות ולאכול כזית לפחות מהלחמניה.