אמונה

כיבוד הורים<<

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! אני בת 21 הבכורה במשפחה, הורי נשואים 21 שנים עד לפני 4 שנים החשבתי את אבי לבן אדם הכי טוב בעולם ולא הייתי נותנת לאף אד לפגוע בו עד שהתברר לי שאבי נהג עם אימי בצורה זנותית ומשפילה בלי כבוד ונהג בה כמשרתת.הדבר הביא אותי לידי שנאה גדולה שהשתלטה עלי אבל עודני מכבדת אותו.. אבי הוא אינו שומר דת בכלל ואמא שלי בתקופה האחרונה מאוד מאוד מתחזקת וזה מאוד מעצבן את אבי והוא עושה הכל כדי להשכיח את הדבר ממנה הוא אפילו קרע לה ספר תהילים שקראה ביום שבת. אני ושלושת אחי מנסים לדבר איתו ללא הצלחה הוא פשוט בן אדם רע. מה עלי לעשות ?לפעמים אייני מצליחה ואייני רוצה לכבד אותו.לא מגיע לו. האם אני חוטאת?

תשובה

שלום וברכה

אינך חיבת לאהוב את אביך ומחובתך לחזק את אימך מול לחצי אביך, ולסייע בידה להתחזק ולעמוד על זכויותיה.

אולם ראוי לקיים את מצות כיבוד אב, כפי ההלכה, ולא יותר מכך. אם כי יש הסוברים שאם האבא אינו שומר תורה ומצוות ועוד מונע מאחרים לקיים מצוות אין חובה לכבדו.

בברכה - בנימין שמאולי