האם כיפה וציצית הם קדושות ויש להם חשיבות רבה מידי ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב שבוע טוב יש לי שאלה אליך האם כיפה וציצית הם קדושות ויש להם חשיבות רבה מידי ? (שאלתי איזה רב והוא אמר שכיפה וציצית לא קדושות שהרי אפשר להכניסם לבית שימוש) לי בכול מקרה לא נראה היגיוני שכיפה וציצית יש להם רק כבוד ולא קדושה בתודה לירז

תשובה

שלום וברכה

כיפה אין בה כלל קדושה לכל הדיעות.

הציצית גם כן אין בה קדושה אולם מבואר בשולחן ערוך שיש לנהוג בהם כבוד

חוטי ציצית שנפסקו, יכול לזרקן לאשפה, מפני שהיא מצווה שאין בגופה קדושה, אבל כל זמן שהם קבועים בטלית, אסור להשתמש בהם כגון לקשור בהם שום דבר וכיוצא בזה, משום בזוי מצווה. וי"א דאף לאחר שנפסקו, אין לנהוג בהן מנהג בזיון לזורקן

בברכה - בנימין שמואלי