חברה והשקפה

היהדות לעומת אחרות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, בפי שאלה די מורכבת.. בתקופה האחרונה מעסיקה אותי השאלה לגבי הדתות האחרות בידיעה גמורה שהיהדות לה אני מאמינה היא אמת בלא צל של ספק וגם התורה מאת השם התברך (ועל כך אני מברכת ומודה לו בכל בוקר ובכל הזדמנות שהיא - שלא עשני גויה), האם הגויים שמאמינים באל אחד כגון הנצרות והאיסלם מאמינים באותו אל אחד בו אני מאמינה? (לעיתיים עולה בי מחשבה שמבטלת את השאלה הזו ואך נותנת תשובה ברורה שכן, כי השם התברך הוא אבא של כולנו ואף אנחנו היהודים קבלנו את הזכות ´להעניק שפע אלוקי´ לכל שאר כלל הדתות בעבר דרך בית המקדש.. ואני אפילו יודעת מתוך הרצאה שהשם לא נתן למלאכיו להיות שמחים לגמרי על יצאתנו ממצרים כי נהרגו לו בנים בים סוף - המצרים) ושאלתי זו מתערערת ומביאה לשאלה נוספת דרך אותה השאלה אם כך אז, האם הנבאים של שני הדתות המרכזיות האחרות הם נביאי שקר ושבסך הכול ה" הוא אותו אל בו אני מאמינה באמונה שלמה? והייתי רוצה לדעת לעומק מדוע עולה בי בכלל התענינות מסוג זה לגביהם..סך הכול אני מרגישה שיש פאר ואף שוני מרכזי בינינו לביניהם - מהו? תודה מראש דורין

תשובה

שלום וברכה

הדת המוסלמית מאמינה בא-ל אחד כיהדות אולם הנצרות היא אמונה בעבודה זרה.

הם היו נבייא שקר, שניבאו דברים שלא נמסרו להם מאף אחד.

יצוין שאין שום נבואה עתידית לא בנצרות ולא באיסלם.

מלבד נבואה אחת בנצרות, שהיהודים לא ישובו לעולם לארצם.

נבאה שהתבדתה!!!

בברכה - בנימין שמואלי