שאל את הרב - כללי

האם ברוריה הייתה גלגול של בת שבע?

  • כ"ה טבת התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום רב, קראתי על ברוריה אשת רבי מאיר שהניחה תפילין, והאר"י הקדוש הסביר שלנשמתה היה שורש זכרי, מצד שני קראתי שהרמ"ע מפאנו כתב שהייתה גלגול של בת שבע, כיצד זה מסתדר? תודה!

תשובה

שלום רב,

אמנם כתוב במסכת עירובין (דף צו עמוד א) שמיכל בת שאול הייתה מנחת תפילין. ובספר כף החיים (סימן לח אות ט) הביא בשם היפה ללב, שמיכל הייתה אישה חכמה וידעה בעצמה שהייתה לה נשמה מעלמא דדכורא (מעולם הזכרים). אולם כמדומה שלא נמצא בשום מקום שברוריה הייתה מניחה תפילין, ושהייתה לה נשמה מעולם הזכרים, וממילא אין סתירה למה שכתב הרמ"ע מפאנו בספרו גלגולי נשמות (אות לה) שברוריה הייתה גלגול של בת שבע.

בברכה,

הלל מאירס