יחסים בעבודה

  • כ"ה טבת התשע"ו

שאלה

בסד שלום רב, לפני כחצי שנה מונה מנכ"ל נוצרי במקום עבודתי, אני עובדת ישירות אתו הבנאדם נעים הליכות ומכבד את דתי מאוד. דואג תמיד שהכיבוד יהיה כשר בכל הישיבות ובכלל מאוד מכבד בני אדם . אבל ישנה בעיה אחרת . דווקא האנשים האחרים שעובדים אתי מתנהגים בצורה כל כך לא הולמת המון תככים וממש ברמה של שחיתות. עד כמה אני אמורה להיות נאמנה למערכת -למנהל במציאות כזאת? האם מותר לי להסגיר פעילות "לא כשרה" של מי מהעובדים במקום למרות שהם יהודים והוא לא . ולא ממקום של לשון הרע ורכילות אלה של הוכח תוכיח. כי זו בור ללא תחתית ואחר כך אין דרך חזרה.

תשובה

שלום וברכה

אם המפעל/חברה שייך ליהודי חובה לדווח למנכ"ל על הגזל שנעשה שם.