4 שאלות-פרשת שמות

  • כ"ה טבת התשע"ו

שאלה

שלום וברכה 1)רשי כותב על הפסוק כד פרק ד "ויבקש להמיתו" שמשה רבנו לא מל את בנו ולכן מלאך בה להמיתו והיה בולעו. האם כך היה הדבר? שמלאך בלע את משה רבנו עד מילתו? האם הוא נפגע מכך? 2)דעה שנייה בפסוק זה שרשי מביא שביקש להמיתו משום שנתעסק במלון תחילה, מה הכוונה? 3)בפסוד ד פרק ה "לכו לסיבלותיכם" כותב רשי שהרי משה ואהרון יוצאים ובאים בלא רשות, מה הכוונה? 4)למה שבט לוי לא היה בשיעבוד מצריים? תודה רבה תבורכו מפי עליון

תשובה

שלום וברכה

1. אכן כך היה, משה רבינו לא נפגע מזה כמבואר בתרוה.

2. עצם אי עשיית ברית מילה עד שהגיע למלון לא היה בו חטא ורק משהגיע למלון היה לו למול את בנו ולא להתעסק במלון.

3. רש"י מפרש שאין הכוונה שילכו לעבוד בשדה ובחומר ולבנים מאחר והם היו משוחררים ולא שלטו המצריים עליהם והראיה היא מכך שהם נכנסים ויוצאים בבית פרעה.

4. כי הם עסקו בתורה במצרים.