שאל את הרב - כללי

לימוד תורה בגן עדן

  • כ"ג טבת התשע"ו

שאלה

שלום רב, כידוע, בגן עדן יושבים הצדיקים ולומדים תורה. רציתי לדעת, מה ההסבר לעניין לימוד תורה גם בגן עדן? האם התורה היא לא ספר ההוראות של בורא עולם כיצד לחיות בעולם הזה בלבד?

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

כפי שהבנתי, מקובל אצלינו שבכל עולם ישנו בחינת התורה השייכת לאותו עולם.

זאת אומרת, שבעולם הזה התורה היא ספר הוראות של בורא העולם כיצד לחיות בעולם הזה. אבל בעולמות העליונים הרוחניים, התורה היא  הוראות של בורא העולם כיצד לחיות באותו עולם.

לכן אע"פ שכבר לימדונו חז"ל: (מסכת ברכות, דף יז, א ): "העולם הבא אין בו לא אכילה ולא שתייה", וכו', מכל מקום כפי המציאות הרוחני שנמצאת באותו עולם, כך שייך בו גם הדרכת התורה - כמובן בצורה אחרת יותר רוחני - כדי להגיע גם שם לתכלית הנצחי, שהיא ההתעלות התמידית בדביקות לבורא יתברך שמו לעד.

בברכה,

רב נחום