אמונה

חברה חרדית שואלת איך אפשר להנות משתי העולמות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

חברה מספרת שהיא מבולבלת.. אנחנו חרדיות והיא שואלת "איך אפשר להנות משתי העולמות? גם לקיים מצוות בלי הרגשה שכל החיים אני לא נהנית.. ז´א שאפשר לראות סרטים למשל ומצד שני לא להרגיש נקיפות מצפון...אלא אם כן יש דרך לא לראות סרטים למרות שאולי אפשר לעזור לי לא להרגיש מעצבן מהאי ראיה או לנסות להחליף את ההנאה הגשמית והמקלקלת הזאת בהנאה רוחנית המספקת גם (אחרי הכל...)תעסוקה..." מקוה שהצלחתי להבאיר את השאלה שלה שיהיה אפשר לענות עליה אשמח לקבל תשובה בדחיפות... תודה!!!

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי את השאלה כל הצורך, ואשתדל לענות על כך לפי הבנתי.

עיקר מטרת ביאתינו לעולם היא כדי להכין צידה לדרך הארוכה שנצא עליה לאחר השהייה בעולם הזה, ונלך לעולם הבא, אשר שם נצטרך לזון ולפרנס את עצמינו לנצח ממעשינו בעולם הזה.

כאשר האדם חי חיים רוחניים בעולם הזה הוא מלא סיפוק ותענוג וכל חפצי העולם הזה אינם יכולים לתת שמחה לאדם כמו החיים הרוחניים.

אולם כאשר האדם לא תיקן עדיין את החומר שבו, המשתוקקת להנאוטת העולם הזה, הרי יש לנו לספק גם את צרכי הנפש החומרית של האדם ולא להשאיר את הנפש החומרית רעבה ללא סיפוק צרכיה.

ועל כן מותר להשתחרר מפעם לפעם ולצאת להנות מדברים גשמים ואין בכך כל איסור.

יש בכך מצווה גדולה של שמירת בריאות הנפש, ואין להרגיש בכך נקיפות מצפון.

כמבון שההנאה והשחרור גם כן ייעשו על פי התורה בדרכים צנועות.

בהצלחה - בנימין שמאולי