שאל את הרב - כללי

למה ברא ה' את האדם,כלומר מה הוא צריך אותנו ואת המצוות שאנחנו עושים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בן 17 מת´א שאלותי הם: *למה אנחנו צריכים להתפלל לה",כלומר מה הוא צריך את התפילות שלנו,עלומר הוא כזה גדול ואנחנו כאלו קטנים לעומתו. *למה ה" ברא את האדם,כלומר מה הוא צריך אותנו ואת המצוות שאנחנו עושים,כלומר הוא היה יכול ליצור אותנו בלי יצר הרע *שאלה אחרונה היא,לפי מיטב ידיעתי פעם לא התפללו,אז זה התפתח בזמן האחרו,כלומר איך אני יודע שכך צריכה להיות התפילה לפי רצונו של ה" ולא איזשהו תפילה אחרת. תענו לי בדחיפות רבה בבקשה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

. מצווה מן התורה להתפלל לבורא עולם בכל יום על כל הנצרך לנו, ולארח שראו חכמים שאין בני האדם יודעים איך לשפוך שיח לבורא עולם תיקנו לנו את נוסח התפילה המוכר לנו כיום.

נוסח זה מחבר את האדם לבורא עולם ולשורש השפע בעולם העליון.

נצטוינו בתורה לציית לדברי חכמי ישראל אשר חזו הכול ברוח קודשם והיו יודעים את שורש השתלשלות השפע בעולמות.

כל מה שגדולי ישראל מורים לנו זה מאת ה´ וכאמור בפסוק לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל.

בהצלחה - בנימין שמואלי