חברה והשקפה

איך אפשר להגיד שאברהם אבינו עבר ניסיונות

  • כ' טבת התשע"ו

שאלה

הרי ברור שאם הקדוש ברוך הוא היה נגלה אלינו בצורה ישירה וברורה אז אין כבר ניסיון ישר היינו עושים כל מה שייצווה אותנו וגם בנסינות הרבה יותר קשים היינו עומדים

תשובה

שלום וברכה

כל הגדול מחבירו יצרו גדול הימנו, כל אדם לפי גודל ידיעת האמת שלו כך יש סטרא אחרא בדרגא גבוהה יותר. גם אנחנו בעצם בדרך כלל יודעים בוודאות מה עלינו לעשות ולא תמיד אנו עושים מה שאנו באמת צריכים לעשות כי היצר מפתה אותנו. כך גם בדור המדבר שראו את בורא עולם נותן התורה, קיבלו ניסיונות לפי דרגתם בטישטוש ובילבול האמת עד שנפלו בכמה וכמה חטאים כמבואר בתורה.

כך גם אברהם אבינו היו לו ניסיונות קשים מאוד ולפי גודל דרגתו הרוחנית היה היצר מנסה לפתותו שלא להצליח בניסיון וה' היה בעזרו מאחר וניסה בכל עוז לעמוד איתן מול כל הניסיונות.

בהצלחה,