חברה והשקפה

למה יש לגויים סימן מתחת לאף?

  • כ"ב טבת התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום! אומרים שמלאך מלמד את העוברים בבטן תורה ואז שהם יוצאים לאויר העולם אז המלאך נותן מכה מעל השפתיים וביגלל זה ישלנו את הסימן... אבל איך יש הסימן הזה גם לגויים? אם הם לא מצווים בלימוד תורה?

תשובה

שלום וברכה,

הסיפור על השקע מעל השפתיים - אינו מוזכר בגמרא, ונראה שאנשים טעו בהבנתו. מה שנאמר בגמרא על העובר הוא כך: "מלמדין אותו כל התורה כולה... וכיון שבא לאויר העולם, בא מלאך וסטרו על פיו ומשכחו כל התורה כולה" (נדה ל, ב). אך לא נאמר שהמלאך יוצר שקע מעל השפתיים. ומכל מקום אין כוונת המדרש לתאר מלאך פיזי עם ידיים ורגליים, אלא נועד לגלות לנו שהנשמה הרוחנית אשר נכנסת לעובר במעי אמו - עוסקת בתורה לפני היוולדה בהכוונה אלוקית משמים.

בברכה,
דניאל בלס