חברה והשקפה

שאלה שמטרידה אותי

  • ט"ז טבת התשע"ו

שאלה

שלום וברכה, צפיתי בקליפ מהסרטון של הרב זמיר בנושא מדוע אשה אינה חייבת בתפילין, ציצית או קריאת קרית שמע לפני סוף הזמן: http://www.hidabroot.org/he/video/58435 והרגשתי צורך עז לשאול, מה לגבי מצוות הטהרה, שזה בדיקות, מקוה וכדומה - גם הם עלולים לפגוע בשגרת הבית. לא פעם יצא לי לרוץ למקוה כשאני משאירה ילדים בוכים, ועוד היו פעמים שעצרתי את בני באמצע שישבתי איתו על השעורי בית - עד שהוא הסכים לעשות אותם - כדי להספיק בדיקה לפני שקיעה. עד שחזרתי הוא כבר לא היה מעונין. ובכן ההתעכבות שלי גם עד שאני מוציאה הפסק טהרה נקי גורמת לחץ בבית. נא לא לפרסם את השאלה שלי כדי שזה לא יגרום להרהורים שליליים לחוזרות בתשובה חלילה וחס. בתודה מראש, גילי לוי, טבריה

תשובה

שלום וברכה

כל חיובי הנידה הם שורשם באיסור לאו ובאיסורי לאו לא הוטקל לנשים כלום. הסיבה היא פשוטה המצוות הם רווחים כביכול דברים שהאדם מרוויח כאשר הוא מקיים מצוה, מצוות גידול הילדים היא ריווח גדול ועצום שמאפיל על המצוות האחרות. אולם איסורי לאו הם הרחקת האדם מנזק ובזה אין הבדל בין נשים לגברים בדרך כלל.