כשרות! מקדולנדס

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! רציתי לשאול שאלה חשובה מאוד בענין הכשרות, חברה שלי עובדת במקדולנדס רשת בינלאומית כמו שכולנו יודעים,במקום בו היא עובדת ישנה מחיצה לא גובה ממש ש´מפרידה´ בין החלב לבשר בצד הראשון מוכרים גלידה ובצד השני את כל המאכלים.ישנם שני שולחנות חלב בהתחלה ואחרי זה שולחנות בשר. זה אומר שמי שמעיף מבט מבחוץ ומסתכל מהצד זה נראה כשר לגמרי,אבל מי שעובד בפנים יודע שהמקום לא כל כך כשר וזאת מפני שאיך יכול להיות שאדם בא לקנות אוכל בשרי והוא יושב ואוכל ואחרי שניה חוזר מפני שבא לו להתענג על איזה גלידה חלבית שהוא קונה אחרי האוכל!העובדים מוכרים לו בשרי אחרי זה חלבי??אז את מי צריכים להאשים את הקונה או את העובד?או את העסק? ואיך המקום טוען בכלל שהוא כשר ובאים דתיים לשם?!ישנם גם קטעים שבאים לשבת במקום של חלבי ואוכלים בשר או להפך כי הלקוחות טועים או משהו אין כל כך השגחה על זה.ישנם גם ערבים שכמו שאנחנו יודעים לא שומרים בכלל חלב ובשר טמאים כמו שאומרים. והם עושים מה שרוצים בעבודה. האם המקום נקרא כשר כמו שהוא נראה מבחוץ?ישנם רבנים שבאים לבדוק פעם בכמה זמן את הבשר נראה לי מענין מה הם חושבים על המקום.הודה לך כבוד הרב אם תענה לי על השאלה הכל כך מטרידה הזאת כי בענין כשרות אסור להתפשר! תודה מראש שרית!

תשובה

שלום וברכה

המקום טרף לחלוטין, והאחריות היא על בעלי המקום ועל הלקוחות במידה שווה, ואין לקנות שם מאחרואכול טרף זאת מלבד שמחזקים בכך את עוברי העבירה.

בברכה - בנימין שמואלי