ספר תהילים עם פירושים מתחת, מותר לקרוא את הפרוש במקום הפסוק עצמו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב ברצוני לשאול, יש ברשותי ספר תהילים עם פירושים מתחת לכל פסוק שאלתי היא האם מותר לי לקרוא את הפירושים של התהילים במקום הפסוק המקורי כי את הפרוש אני מבינה יותר וכך אני מתפללת מכול הלב עם כוונה אבל את הפסוקים הרגילים אני לא כ´כ מבינה מה אני אומרת.. האם מותר לקרוא רק את הפירוש??? תודה והמשיך יום נעים.

תשובה

שלום וברכה

הסגולה שבתהילים יתר על שאר תפילות הוא בלשונו של דוד מלכינו החסיד עליו השלום. ואף אם לא מבינים את המשמעות יש בהם כוח סגולי. מאידך, אמירת הפירוש המילולי שמתחת הפסוקים הוא שוה ערך לתפילות אישיות אחרות.

הרצוי הוא להתבונן בפירוש ובו זמנית או מיד אחרי כן להגיד את הפסוק עצמו, כך יוצאים נשכרים מכאן ומכאן.

בהצלחה - מנשה ישראל