הטבלת כלים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, אני יודעת שכלים של הארץ אין צורך להטביל ואילו החיוב הוא רק על כלים שמייצרים בחול.יש לי שתי שאלות: 1)האם אני יודעת איפה ייצרו את הכלי לפי התווית שמודבקת על הכלי?(איפה שרשום יצרן)? 2)אם לא רשום וני לא יודעת היכן הכלי נוצר,מה עושים?(אני הולכת לפי הרב עובדיה יוסף אם זה רלוונטי)? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

כל כלי שיוצר ע´י גוי, או שנקנה מגוי צריך טבילה ואין הפרש בין כלים שיוצרו בארץ או בחוץ לארץ.

מאחר שרוב היצרנים בחו´ל הם גוים ורוב היצרנים בארץ הם ישראלים, מקובל לומר שכלים מהארץ אינם צריכים טבילה.

על רוב הכלים רשום ארץ יצור, כל כלי סולתם חייבים טבילה מאחר ואינם מיוצרים בארץ כיום.

אם לא רשום כלום, ואין דרך לבדוק האם הכלי היה אי פעם ברשות גוי, יש לטבול את הכלי ללא ברכה.

בברכה - בנימין שמואלי