שאל את הרב - כללי

פרשת יגש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ביום שישי פתחתי את מעם לועז והתחלתי לקרוא לעצמי פסוק ואת הפירוש, מה אומר זה ריגש עאותי, כל פסוק זה משהו שמיימי 2 דברים. א. זה נחשב לימוד תורה איכותי או פחות מגמרא? ב.לפני שיוסף נגלה אל אחיו הוא שאל וחקר אותם על כל המשפחה, והם ענו לו על הכל. אחרי שהתגלה אליהם הוא שאל ´העוד אבי חי?´ זה הפריע לי מאוד, כי גם הפירוש של המעם לועז לא השביע את רצוני, וירד לי החשק מהענין. המשכתי לקרוא, באותו פסוק כתוב ´ולא יכלו לענות אותו.´ והוא בכל זאת ביקש למסור לאביו ד´´ש. אם הוא יודע לפי דבריהם שהוא חי, למה הוא שואל שהוא חי? ולמה הוא מבקש מהם למסור דברים לאביו החי כשהם בכלל לא ענו לו? מי יתן ותתנו לי תשובה מרגיעה. בתודה, מאיר.

תשובה

שלום וברכה

1. זה נחשב כלימוד התורה, אולם אין מעלתו כלימוד הגמרא.

2. הוא חשש  שהם שיקרו לו.

רק עכשיו הם לא יכלו כעת לאחר שהתגלה איליהם לענות לו מאומה מהבושה.

בברכה - בנימין שמואלי