שאל את הרב - כללי

מלחמה בדרום., לפחד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וערב טוב לכולם. לפני שאשאל את שאלותייי אתן רקע קצר עליי ועל משפםחתי.. אנחנו משפחה דתייה ושומרת מצוות ואנו מתגוררים באשקלון. כמו שכולם יודעים אשקלון סופגת ירי רקטות גראד קשים מאוד ע´י החמאס. יש לי מס´ שאלות ואשמח את תוכלו לענות לי עליהם: 1. אני נורא חרדה ומפוחדת מהמצב הזה בדרום ובעירי בכלל. במשך היום אני עסוקה רק במחשבות רעות שמציפות לי את המוח ואפשר לומר ששגרת חיי כמעט נהרסה. מה שמעיק עליי יותר הוא העובדה שאני נלחמת עם עצמי על האמונה. אני יודעת שאני מאמינה נורא בה´ יתברך שמו ויודעת שהכל כתוב מלמעלה אך עדיין חוששת נורא ברגע שנשמעת אזעקה. אני כל כך מחזיקה מהאנשים שאינם פוחדים וסומכים על הקדוש ברוך הוא, מה שגם אני אמורה לעשות. איך אני מתגברת על זה?? 2. בספר צפניה בתנ´ך ישנם כמה פסוקים בהם רושמים שעזה תימחק אשקלון תהיהי שוממת אשדוד בצהריים יגרשוהו ועקרון תעקר... מזה אומר?? והאם זה קשור למלחמה הזו? 3. מתי יסתיים כל זה ונוכל לשוב לחיינו הרגילים? תודה רבה ונקווה לשקט!! בברכה, אתי!

תשובה

שלום וברכה

הפחד המוטבע בלב כל האדם נברא מאת ה" כדי שנתגונן מדברים העלולים להזיק לנו, וכמו שנצטוינו על חובת ההשתדלות בכל דבר ועניין כן נצטוינו להישמר לנפשותינו וצית להוראות פיקוד העורף, ולא להיות מופקרים וללכת באין מורא כאשר טילים נופלים עלינו, הדבר אסור בהחלט, והאדם העושה כן הוא מאבד עצמו לדעת.

אבל ברור שעלינו לזכור שההשתדלות עלינו, והיתר הוא ביד ה" ולא לחשוש יתר על המידה.

2. הפסוקים האלו אינם קשורים כלל למלחמה זו, אלא לסוף בית ראשון.

3. נקווה שבקרוב ממש.

ה" ישמור עליך ועל כל בני ביתך - בנימין שמואלי