זוגיות

חסכון בזוגיות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לך כבוד הרב!! אישתי ואני מוענינים לחסוך אבל אישתי פשוט קשה לה היא מבזבזת המון לא שאני צדיק שכולה תכלת פשוט היא מנסה כבר חצי שנה ופשוט לא מצליחה ומבזבזת בלי חשבון אנחנו הרבה רבים בגלל זה מה לעשות איך לדעת לתת לה כסף שהיה לטוב ולא לבגדים בלי הפסקה ועוד הרבה מוצרי קוסטמטיקה .??

תשובה

שלום וברכה

מומלץ מאוד להתחיל לחיות עם מעטפות.

מאחר והכנסתכם ידועה, והוצאותיכם השוטפות ידועות גם כן, הרי צריך לקחת את ההכנסה החודשית, ולחלקה למעטפות לפי ההוצאות הרגילות.

סכום X למכולת למשך החודש, סכום V להוצאות חשמל מים טליון וכו´.

וסכום מסויים לקנית ביגוד ווסמטיקה ואין אפשרות להעביר ממעטפה למעטפה, וכך תצליחו לשלוט בהוצאות.

כאשר יש עודף בבמעטפה מסוימת, הכסף עובר לחודש הבא, וכאשר יש חסר במעטפה יש להמתין עד לחודש הבא כדי לקנות את הדבר הנדרש.

וכאשר תתמידי בכך תוכלו לחסוך הרבה כסף, ולא להיכנס לחובות.

בהצלחה - בנימין שמואלי