חברה והשקפה

מי הם נטורי קרתא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מאוד נהנה מהערוץ שלכם. נאמרים דברים מאוד נכונים ובהצלחה בשידורים. שאלתי היא: אני מבולבל לגבי יהודי נתורי קרתא. מבחינתי הם אוייבים הגדולים של העם היהודי אחרי שראיתי אותם משוחחים מתחבקים ומברכים בפגישה את הנשיא האירני. אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין איזה סוג 'דתיים יהודים' הם? וגם את דעתכם עליהם.

תשובה

שלום וברכה

'נטורי קרתא' הינה קבוצה בת שלשים נפש בארץ, ועוד כמאה בחו"ל [30 איש בלונדון, ומקסימום שבעים איש בארה"ב], וזהו זה, והם אכן מצליחים לעשות פרובקציות, בעיקר מפני שהתקשורת הששה מאוד למצוא פגם באנשים חרדים ובשמירת תורה ומצוות מחפשת את המטורפים האלה בעין העדשה, ומפרסמת אותם מעל לכ פרופורציות.

'נטורי קרתא' הינה 'כת' פשוטו כמשמעו, בדומה להמוני 'כתות' הנמצאים בארץ, וכל קשר בין יהודים חרדים לבין אנשים הזויים אלה היא על דעת המקשר לבד, ולא במציאות. תמיד היו אנשים קיצוניים שהסבו נזק, והנוכחות שלהם בעולם היא כמו כל נוכחות של רע בעולם, בכדי שיבחר האדם בטוב וימאס ברע.

הם אנשים חולניים.

בהצלחה - מנשה ישראל