אמונה

שמירת השבת/חלקית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לך כבוד הרב, אני נמצא כרגע במצב שאני בין חילוני לבין חוזר בתשובה. משהו לא מוגדר. אני מקבל על עצמי לאט לאט עוד דברים ועוד תפילות ועוד מצוות. ישנם המון דברים שקשה לי לקבל ביחד. אני חי בבית חילוני עם אחות שחזרה בתשובה, המשפחה לא בדיוק אוהבת את העניין אך מקבלת את זה. אני נמשך מאוד לדת אני אדם מאמין שמאוד רוצה להתקרב. אני עושה דברים ומתפלל בלי שהמשפחה שלי תראה כדי שלא יגיבו על מעשי. כשאנחנו נוסעים לסבתא שלי ששם כולם דתיים אני לפעמים שומר שם שבת ולפעמים לא. השאלה שלי היא אם אני לא שומר ופתאום באה שבת שאני מרגיש שאני צריך לשמור ואני שומר, זה סוג של עברה? כי זה נראה כאילו אני עושה סוג של משחק בזה, ככה אנשים קוראים לזה. אני לא יודע אם מותר לי לשמור כל פעם שאני מרגיש צורך או לא לשמור בכלל עד שאני יהיה שלם. לשמור תמיד זה קשה לי! תודה לך ושבת שלום.

תשובה

שלום וברכה

כל שבת שהינך זוכה לשמור מעלתה גדולה מאוד, ואין לך לוותר על שמירת שבת אחת , שמא בשבת הבאה לא תזכה לשמור.

גם בשבת עצמה אם הינך יכול להימנע מחלק מהמלאכות, או לשמור את השבת בחלק מהזמן, גם כן אל תוותר על כך, ואפילו אם חליל הלאל תצליח לגמור את כל השבת ללא חילולה, עדיין הריווח הוא עצום, כל מלאכה שהינך נמנע מלעשותה תזכה לשכר רב הראוי לשומרי שבת.

כל יהודי חייב לשמור את כל השבתות כולם, וכל שבת שהינך זוכה לשמור אתה עושה את הדבר הטוב ביותר שהינך יכול לעשות.

ובעזרת ה´ בקרוב תזכה לשמור את כל השבתו כראוי, מצווה גוררת מצוה, והבא לטהר מסייעין לו.

בברכה - בנימין שמואלי