שאל את הרב - כללי

החלפת שם משירן לשירה

  • ה' טבת התשע"ו

שאלה

שלום ברצוני לדעת אם כדאי לי להחליף את השם שלי או להוסיף שם כדי שהמזל שלי יפתח .. משירן לשירה או שם אחר .. אשמח לתשובה במהרה

תשובה

לכבוד השואלת,

נא למחול על האיחור בתשובה.

ידוע שכל האותיות בלשון קודש יש בהם קדושה, ואותם אותיות שיש להם שייכותלשם של השם כמובן שיש להם קדושה מיוחדת. א"כ שירה שיש בה גם אות יו"ד וגם אות ה"א היא שם טוב.

ולגבי שאלתך לשנות את שמך ל"שירה", הרי הכלל הוא שאין ראוי לאדם לשנות את השם שניתן מלידה, הואיל ושמו של אדם שייך לנשמתו.

 ובאם בכל זאת את מרגישה שיש לך איזה בעיה שלוחצת ביותר עליך מצד השםהמקורי (כלומר לא רק שיותר נוח לך בשם השני) ורצונך לשנותו, אפשר לעשות כןבמעמד עשרה אנשים (וכגון בבית הכנסת) ואז תצטרכי להקרא רק בשם השני [ולכל מה שנוגע להלכה בענין זה, ראוי שתהי בקשר עם רב האיזורי שלך בשביל להדריכך.]

בברכה,

רב נחום