חברה והשקפה

מה בעצם המטרה העיקרית שאני צריך ללמוד את הדברים האלו מתקופת הגמרא ומה העיקר בגמרא בזה שאני צריך ללמוד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

התחלתי ללכת כל יום לשיעור קבוע במסכת שבת אני נהנה מכל רגע ויודע שהתורה שבעל פה עליה כל התורה בעצם קיימת כיום אבל לפעמים תוך כדי השיעור שהרב נכנס למחלוקות שרב אחד סובר כך ורב אחר סובר אחרת והעניין הוא לדוגמא על נר אם הוא מחרס או או ממתכת אני עדיין שואל את עצמי למרות שאני מרגיש שזה לפסוק הלכות בגדול אבל השאלה היא מה בעצם המטרה העיקרית שאני צריך ללמוד את הדברים האלו מתקופת הגמרא ומה העיקר בגמרא בזה שאני צריך ללמוד ,חסר לי כנראה את ההבנה השלמה למה אני צריך לדעת זאת אשמח אם תביא לי תשובה מעמיקה?

תשובה

שלום לך יעקב היקר!

ובכן בתורה ישנם שני חלקים, דבר אחד הוא לדעת את המעשה אשר יעשון, כלומר על האדם ללמוד כדי לדעת כיצד לקיים שהרי אם לא ילמד למשל הלכות ציצית או הלכות תפילין לא ידע כיצד לקיימן.

ישנו דבר נוסף והיא מצוות ´לימוד התורה´ שענינה עצם הלימוד, התורה הקדושה שהקב´ה נתן אותה לעם ישראל בהר סיני היא בעצם צינור החיבור שדרכו מתחבר כל יהודי לבורא עולם מכיון ששכלו קולט בתוכו שכל אלוקי, עצם הדבר שאתה חושב במוחך סברות והלכות שענקי הרוח גדולי ישראל שדבריהם נכתבו בתלמוד זה מחבר אותך עם שרשרת הדורות ועם בורא עולם.

אני מאחל לך הצלחה רבה בלימוד ובכל ענינך.

פנחס הלוי