תפילה וברכות

היות ואנחנו בחג חנוכה אז למה מדליקים 8 כנים למרות שהנס הספיק ל7 ימים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום,אני בן 17.5 מת"א ויש לי שאלה היפותטית מתוך סקרנות. אנימתפלל ככל שאני יכול,אבא שלי אומר לי כי צריך להתכוון למה שמתפללים בתפילה כדי שהיא תתקבל. שאלתי היא: א)לפי מיטב ידעתי התפילה חוברה ע"י כמה אנשים חכמים כנראה או ע"י בן אדם פרטי,אז איך אני יכול לסמוך על התפילה ולהאמין בה היות והיא נכתבה ע"י מישהו,ולהאמין שאני קורא אותה. חס ושלום אני לא מזלזל אך איך אני יודע שהקב"ה רוצה שנגיד את התפילה הזאת ובנוסח הזה. ב)שאלתי השנייה היא האם התפילה עברה מדר לדר והתפללו גם בגלות לפני מאות שנים או שזה התפתח במהלך השנים? ג)שאלתי האחרונה היא היות ואנחנו בחג חנוכה אז למה מדליקים 8 כנים למרות שהנס הספיק ל7 ימים,כלומר היום הראשון הוא לא היה נס כי פח השמן היא מיועד לו. מקווה שתענו לי ומצטער על ההפרעה חג שמח טל

תשובה

שלום וברכה

א. התפילה חוברה ע"י אנשי כנסת הגדולה, בתחילת בית שני  ומהם נביאים, ומחוייבים אנו לשמוע לכל תקנות חכמים, וכמבואר בתורה ועשית ככל אשר יורוך.

ב. התפילה תוקנה כמתכונתה ע"י אנשי כנסת בגדולה.

ג. הרבה תירוצים נאמרו על קושיא זו, ואכתוב לך אחד מהם.

עצם מציאת השמן גם כן היתה נס ולכן אנו חוגגים את היום הראשון.

בברכה - בנימין שמואלי