גזל{}{

  • א' טבת התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב! יש לי שאלה לגבי גזל סבתא שלי מבוגרת צריכה סיוע לכן קיבלה 9 שעות שבועיות מחברה לסיעוד, בהתחלה עבדה אצלה מטפלת והייתה צריכה לבשל לה ולנקות ולעשות כל מיני עבודות בבית אבל סבתא שלי הייתה נותנת לה רק לקנות מצרכים והייתה משחררת אותה הביתה ומבקשת את שאר הדברים מבת שלה (אמא שלי) לכן אמר שלי ביקשה ממני להיות מטפלת שלה כי מותר לפי החוק שנכדה תטפל בסבתא וכאן אני נכנסת לחברה בתור מטפלת שלה ומקבלת על זה שכר, אבל גם פה אני לא עובדת את כל השעות הדרושות כי סבתא כל פעם משחררת אותי כי סבתא שלי לא כל כך אוהבת חברה ואת האוכל אני מבשלת בבית שלי כי סבתא שלי לא יהודיה (ואני ואמא התגירנו) ומטבח שלה לא כשר בכלל. שתי שאלות: אם אני לא עובדת את כל השעות האם זה גזל לחברה כי הרי אני בגישה להם דף שעות מלא חתום על ידי סבתא, שאלה 2) יש לסבתא תמונות של ישו בבית האם מותר לי להיות שם? תודה רבה וסליחה על מורכבות

תשובה

שלום וברכה

מאחר ואת זמינה לכל הזמן הנדרש על פי חוק, ואף עובדת בבית עבורה, אין כל בעיה.

מותר לך להיות שם אף שיש תמונות שכביכול מיוחסות לישו.