חו"ל

  • א' טבת התשע"ו

שאלה

אני כרגע נמצאת בחול ולצערי רק בחו"ל אתה מבין כמה אמונה זה חשוב וצץ לי הרבה שאלות 1.מה מותר לאכול ומה אסור יש פה סופרים כשרים שאין בעיה לקנות לאכול אבל ברגע שאני בחוץ מותר לאכול גבינה ולחם במקומות לא כשרים? 2.באתי לחו"ל להצליח במשהו וכל בוקר אני עושה ברכות השחר לפני שאני הולכת לישון קריאת שמע שעל המיטה ואני מאמינה שרק דרך הקב"ה אני יצליח מה אני יכולה לעשות עוד כדי שהוא יעזור לי להצליח? 3. לא נולדתי בארץ וכשהגעתי לארץ הביאו לי את השם רחל בתעודת זהות רשום לי השם המקורי יש כאלה שקוראים לי ככה ויש. כאלה שקוראים לי ככה האם זה בעיה? רחל זה שם טוב האם להתעקש שכולם יקראו לי בשם אחד?

תשובה

שלום וברכה

מותר לקנות פירות וירקות דג טונה בשימורים. אין לקנות לחם נכרי וגבינה נכרית.

בשעת הדחק גדולה במקום שאין לחם יהודי ניתן להקל ולאכול לחם פשוט נכרי.

חשוב לפני כל יציאה למשא ומתן לבקש מבורא עולם את התפילה הבאה

אַתָּה הוּא יְדֹוָד הָאֱלֹהִים. הַזָּן וּמְפַרְנֵס וּמְכַלְכֵּל מִקַרְנֵי רְאֵמִים עַד בֵּיצֵי כִנִּים. הַטְרִיפֵנִי לֶחֶם חֻקִּי. וְהַמְצֵא לִי וּלְכָל בְּנֵי בֵיתִי מְזוֹנוֹתַי קוֹדֶם שֶׁאֶצְטָרֵךְ לָהֶם. בְּנַחַת וְלֹא בְצַעַר. בְּהַתֵּר וְלֹא בְאִסּוּר. בְּכָבוֹד וְלֹא בְּבִזָּיוֹן. לְחַיִּים וּלְשָׁלוֹם. מִשֶּׁפַע בְּרָכָה וְהַצְלָחָה. מִשֶּׁפַע בְּרֵכָה עֶלְיוֹנָה. כְּדֵי שֶׁאוּכַל לַעֲשׂוֹת רְצוֹנֶךָ. וְלַעֲסוֹק בְּתוֹרָתֶךָ. וּלְקַיֵּם מִצְוֹתֶיךָ. וְאַל תַּצְרִיכֵנִי לִידֵי מַתְּנַת בָּשָׂר וָדָם. וִיקֻיַּם בִּי מִקְרָא שֶׁכָּתוּב. פּוֹתֵחַ אֶת יָדֶךָ וּמַשְׂבִּיעַ לְכָל חַי רָצוֹן:
מה הוא השם המקור שלך? מי שינה את השם לרחל?