נשים

האם יש איסור ביטול תורה לנשים?

  • כ"ח כסלו התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב ויישר כוח.

רציתי לשאול אם יש איסור ביטול תורה לנשים? כי הרי הן לא מחויבות בלימוד תורה.

תודה רבה רבה רבה ויישר כוח חנוכה שמח

תשובה

שלום רב,

כיוון שנשים לא חייבות במצוות תלמוד תורה, לא שייך אצלן איסור ביטול תורה (וכן הוא בפרי מגדים אורח חיים סימן שז במשבצות זהב סק"א).

ומכל מקום גם הנשים חייבות ללמוד את הדינים השייכים להן (רמ"א יורה דעה סימן רמו סעיף ו. וע"ע מה שהביא בזה בספר הליכות עולם חלק ח' עמודים שפד-שפה. ולגבי האם נשים חייבות לחזור ולשנן את הדינים השייכים להן - יעויין שו"ת מהרי"ל החדשות סימן מה, וספר בתורתו יהגה חלק א' עמוד קפז הערה 10).

בברכה,

הלל מאירס