נשים

פאה חלקית לגרושה

  • כ"ז כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב.בנישואין לבשתי כיסוי מלא.אני לא חיה באזור חרדי לא מקובל בחברה זו ללבוש פאות לא בנשואין ולא בגרושין. אני שרויה בעצב קשה כי אני לא יכולה להוריד את הכיסוי שהתגרשתי. האם אפשר לשים פאה חלקית. המכסה את רוב השיער ורק חלק קטן מהשיער מבצבץ כך שהפאה נראית טבעית ואמיתית. והאם זה איסור מרבנן או דאוריתא ומה החומרה על הורדת הכיסוי מבלי לשים פאה

תשובה

שלום וברכה

תוכלי לגלות שתי אצבעות בקידמת המצח ולא יותר.

חלילה לבטל את הכיסוי הראש כליל, היי חזקה וגאה בכך שאת מקיימת את מצוות ה' כראוי בלי לגמגם ובלי למצמץ, החברה תראה שאת הולכת בראש מורם כחובת ההלכה ויעריכו אותך על כך.