חברה והשקפה

לסנגר על רשעים

  • כ"ה כסלו התשע"ו

שאלה

למה יש תופעה שרשעים אחרי שמתו יש שמסנגרים אליהם לטוב עד כדי עיוות המציאות כגון יוסי שריד שר"י שארגון הידברות לא מפסיק להוציא כתבות כמה היה צדיק עד כדי כותרת שאכל כשר כל חייו ורק בכתבה מתברר שראש השנה אחד אכל כשר כדי לכבד את אורחיו שומרי הכשרות, זה לכאורה עוול לציבור ועוול לנשמתו שיודעת שהיה רשע גדול שצריך לשלם על רוע מעלליו מה עם הפסוק באבוד רשעים רינה למה מתעלמים מזה וסליחה על המילה משקרים את הציבור???

תשובה

שלום וברכה

הגרי"ח זוננפלד זצ"ל התבשר במיתת אחד מהרשעים של אותו דור שנלחמו בו בכל עת, מיד התחיל לומר עליו תהילים ולעשות דברים לעילוי נשמתו, שאל אותו אחד ממלויו למה אתה מדבר עליו כך? הרי אתה הוא זה שנלחמת בו בכל עת עקב מעשיו הנלוזים? ענה לו הרב כל זמן שהיה חי נלחמתי איתו שלא יהרוס את היהדות, אולם כיום הוא כבר לא יכול להזיק והיום הוא נשמה אומללה אחד במניו של בורא עולם שעולה למקום חושך וצלמוות ואין הקב"ה חפץ שבניו יגיעו איליו במצב עצוב כזה, ועל כן אני מנסה להקל בעונשו והלוואי וימחלו לו על כל עוונתיו.

ראה עוד תשובה בהרחבה http://cms.hidabroot.org/he/question/178691

בהצלחה,