אמונה

אני רואה לפעמים לאחר הוצאת שתן ולפעמים סתם כך דבר שדומה לזרע וזה מכניס אותי לאיזשהו ייאוש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום שמי דורון אני בחור בן 24 ב"ה מתחזק בחודש האחרון אני נתקל בבעיה שאני צריך עלייה ייעוץ אני רואה לפני ולפעמים לאחר הוצאת שתן ולפעמים סתם כך דבר שדומה לזרע וזה מכניס אותי לאיזשהו ייאוש למרות שזה לא בא חלילה מאיזשהו גירוי מיני כי אני יודע את האיסור החמור של הוצאת ז"ל וזה מפריע לי נורא למרות שזה לא בא בכוונה הייתי רוצה שתייעצו לי מה לעשות כדיי להתגבר על זה והאם אני חוטא בכך

תשובה

שלום וברכה

כך אמרו חז"ל: "כל היד המרבה לבדוק באנשים - שבודק עצמו באמתו, שמא יצא ממנו קרי - תיקצץ, שמתחמם ומרגיש כשממשמש ומוציא שכבת זרע לבטלה, כמו שכל המרבה ליתן ידו על עינו מרבה להוציא דמעה. ולאו דוקא המרבה אסור, אלא אף בפעם אחת".

אל תסתכל ואל תבדוק כלל לא לפני השתן ולא לאחרי, ולא יבלבל אותך יצר הרע בדברי סרק והבל, בכדי להכשיל אותך, ולייאש אותך.

בהצלחה - מנשה ישראל